Vakantie Corsica, de natuurfoto's

Het eiland Corsica is een paradijs voor natuurfotografen. Waar je ook kijkt, het is overal prachtig. Bergen, rotsen, strand en kristalhelder zeewater. Begin mei, wanneer de zogenaamde "Maquis", een lage wilde begroeiing, weer in bloei staat is het hele eiland versierd met gele, witte, paarse en rode bloemen. De geur van de verschillende planten is overal aanwezig. We maakten enkele wandelingen in het zuid-westen van het eiland, in de buurt van Propriano en Campomoro. Je moet jezelf dwingen om ook eens niet door de zoeker van je camera te kijken. Je zou bijna vergeten om gewoon eens rustig om je heen te turen. Zelf heb ik wat geëxperimenteerd met de panoramafunctie van mijn camera. Dat leverde o.a. onderstaande foto op, Klik op de foto voor een grotere weergave:

panoramafoto-corsica-klein


Miranda heeft zich uitgeleefd met de macro en super macro stand van haar Fuji x-20 en moest zich bedwingen om niet ieder mooi plantje op het eiland vast te leggen! Klik op een foto voor een grotere weergave:
vakantie-corsica-bloem-insect-klein
vakantie-corsica-klein
bloem-corsica-wit-klein

Landschapsfotografie

Tijdens deze Corsica vakantie heb ik voor het eerst mijn Fuji X-E1 uitgeprobeerd. Wat mij betreft de ideale camera voor een amateurfotograaf. In combinatie met de polarisatiefilter leverde het mooi doortekende, warme foto's op. Landschapsfotografie gaat prima met de 18-55 lens al zou ik toch graag ooit nog eens de 14 mm lens aanschaffen. Hieronder enkele foto's, klik op een foto voor een grotere weergave::

corsica-natuurfotos-klein

propriano-rots-klein

corsica-rots-klein

Polarisatiefilter

Op Corsica kun je eigenlijk niet zonder polarisatiefilter. Als je het heldere water met zand en rotsen op de bodem ten volle wilt laten uitkomen, dan is het filter onmisbaar. Het filter laat licht vanuit slechts 1 richting door. Wanneer je de filter op je lens draait, verander je die richting. Kijk dus door de lens en draai het polarisatiefilter totdat het water duidelijker wordt weergegeven. Het is een wereld van verschil:

met-en-zonder-polarisatiefilter

Als je een vakantie het liefst met een camera in je hand doorbrengt dan is Corsica een geweldige bestemming. Mei is waarschijnlijk de beste maand hiervoor vanwege de bloemenzee die overal op het eiland aanwezig is. Met al die kleuren is het het natuurlijk heerlijk fotograferen!