workshop fotografie

Workshop fotografie - fotowandelingen en excursies

Na het zien van zoveel mooie foto's op de websites die we voor je verzameld hebben, kunnen we ons voorstellen dat je denkt: "ja, zulke foto's zou ik ook wel willen maken!". Een workshop fotografie volgen is dan wellicht de eerste stap in de goede richting. We raden je aan om eerst een workshop basiskennis fotografie te volgen. Zo raak je bekend met basisbegrippen als compositie, diafragma, sluitertijd en scherptediepte. Daarna kun je wat meer gespecialiseerde workshops volgen op het gebied dat je het meest aanspreekt zoals van bijv. landschapsfotografie of macrofotografie.
Workshop macrofotografie

Welke apparatuur heb je nodig voor het volgen van een workshop fotografie?

Als je foto's wilt maken zoals je op deze website hebt gezien zul je toch wat moeten investeren in de juiste apparatuur. Een kleine compactcamera is perfect voor vakantiekiekjes of familiefoto's op een verjaardag maar niet voor een dramatische landschapsfoto die je op 40x30 cm wilt laten afdrukken en aan je muur wilt hangen. Informeer bij degene die een workshop geeft wat je minimaal nodig hebt om zijn/haar workshop te kunnen volgen.

Fotowandelingen
Als je na verloop van tijd al wat ervaring hebt opgedaan kun je ook eens inschrijven voor een fotowandeling. Tijdens zo'n wandeling wijst een gids je op mooie plekjes en geeft hij je advies voor de opname die je wilt maken.
Hieronder een overzicht van organisaties en fotografen die een workshop fotografie of fotowandeling aanbieden. Voor de meer gevorderden worden zelfs fotografie reizen naar alle werelddelen aangeboden: